torsdag 10 januari 2013

Tandlossning

Min lilla "cotte" vill verkligen vara nära och med på allt. När jag skall göra mina situps så passar han på att hoppa upp på magen för att lägga sig där (han vill väl kolla att jag gör rätt) ;)  det går ju an att ha honom där så länge han ligger still.

I början när han kom till oss fick jag göra min gympa där han inte kom åt mig, för annars trodde han att vi bara skulle leka. Han gick runt mig och skulle bita i mina lockar. En riktig buse. :)Ofta när husse kommer i närheten av Mr X så lägger Mr X sig på rygg och bara väntar på att få kel på magen, vi kan se hur han njuter av att bli kelad och smekt. En riktig livsnjutare.


Under några dagar den här veckan har det märkts att Mr X har mått dåligt av att tappa för många tänder. Han har travat omkring extra mycket under några nätter och haft svårt för att sova, det har varit svårare att äta och gnaga på ben och det var inte lika kul att leka med leksakerna. Så vi lekte "sök" istället och det är jättekul, han är väldigt duktig på att snabbt leta reda på godbitarna.
I förrgår var båda hörntänderna i nederkäken lösa och stod rakt ut, när munnen var stängd kunde vi  se hur de stack ut mellan läpparna, stackarn.
Det syntes att han ville leka men det gjorde så ont så han inte kunde göra det, han blodade ner de lekdjur som han tog tag i. På eftermiddagen samma dag så hittade jag båda tänderna på hallmattan, inte konstigt att det gör ont, rötterna är ju rätt långa.


Det verkar som om han skall tappa massor av tänder samtidigt. Han är rätt så tandlös just nu. Som tur är så kommer det upp nya rätt så snabbt.

4 kommentarer:

 1. Ser att Mr X har vuxit mycket på senaste tiden, pälsen har också blivit fluffigare och längre. Ett riktigt busigt charmtroll!

  SvaraRadera
 2. Så himla söt! Har ni så trevlig vecka!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 3. Your Cottee is so adorable with such a pristine white fur! I remember the time when our Japanese Shiba was alive. I won’t have another one as I can’t get over the sadness yet but I’m happy when I’m with my mother’s Toy Poodle. Have happy days ahead.

  Yoko

  SvaraRadera

 4. ¸.•°♡♡彡
  Feliz Páscoa!
  Com muita paz e harmonia no coração, na família e com todos seus amigos!!!
  Beijinhos de sua amiga
  do Brasil.
  ¸.•°♡♡彡

  SvaraRadera